Vijesti

Nikšić, Konaković i Kojović: Ne odustajemo od Bogićevića

Nakon što je Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva, zajedničkom izjavom su se oglasili Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Predrag Kojović.

Njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Žao nam je što se gospodin Bogić Bogićević izjasnio da odustaje od kandidature za gradonačelnika, ali njegov postupak razumijemo. Mi se ipak trajnih vrijednosti ne možemo odreći tako lako, a Bogić Bogićević to jeste. Bogić Bogićević je utjelovljenje Bosne i Hercegovine, njenog prkosa, ponosa, časti i čestitosti.

Zato ovim putem želimo istaknuti da mi ne odustajemo od gospodina Bogića Bogićevića kao gradonačelnika Sarajeva, nikada. Gospodin Bogićević je častan političar, a izbor gradonačelnika u Sarajevu, kada uključuje mračnjake koji se hvale mafijaškim metodama kupovina i ucjena, niti ima veze sa čašću niti s politikom. Pokazalo se to i u prošlom mandatu, a ponavlja se i u ovom. To je proces čije kretanje nečasnim radnjama usmjerava SDA.

Shvatamo u potpunosti da gospodinu Bogićeviću ne treba da bude predmet prljavih igara beskrupuloznih mešetara i moralnih nakaza. Ovo je njegovo drugo veliko ne. Prvo nam je u mnogome pomoglo da naša zemlja ostane naša, a drugo treba sve da nas osvijesti za pravac u kojem ovu zemlju želimo voditi. Što se nas tiče, to je vladavina prava. Svim dozvoljenim sredstvima i izbor gradonačelnika, ali i sve druge stvari dovest ćemo u zakonske okvire i izbaviti ih iz ralja SDA-ovog kriminalnog načina vođenja politika.

Ponavljamo, i dalje vjerujemo u Bogića Bogićevića kao gradonačelnika glavnog grada, jer vjerujemo u jedinstvenu, bolju Bosnu i Hercegovinu.

Sarajevo, laku noć. Sutra je novi dan.

Peđa, Dino i Neko”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare