Politika

Nikšić: Očekujem da će nam naši prijatelji pomoći da odbranimo suverenitet i identitet naše domovine

Lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na svom zvaničnom Facebook nalogu istaknuvši da je ohrabrujući angažman prijatelja Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni kojem svjedočimo ovih dana.

“Posebnu zahvalnost upućujem Partiji evropskih socijalista (PES) i Socijalističkoj internacionali (SI), čiji zastupnici su supotpisnici pisma upućenog šefu vanjske i sigurnosne politike Evropske unije Joseppu Borrellu i Visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

Pismo u kojem traže aktivniji angažman Evropske unije na zaustavljanju Dodikovog rušilačkog pohoda na državu, njene institucije i građane, te podržavaju aktivno djelovanje Visokog predstavnika u tom smislu je dobrodošao, odlučan glas zagovaranja ispravnog i nužnog pravca djelovanja”, naveo je Nikšić.

Između ostalog, on je kazao kako očekuje da će u narednom periodu kako on navodi naši prijatelji biti još odlučnije i opsežnije stanu uz građane BiH.

PROČITAJTE  Bećirović brutalno odgovorio Stevandiću: Nekoliko dobronamjernih pojašnjenja

“U pismu koje sam prije par dana uputio PES-u i SI-ju sam pozvao naše prijatelje iz sestrinskih stranaka da nam pomognu i da se aktivno uključe u rješavanje krize na kojoj se testira spremnost i odlučnost Evrope i demokratskog svijeta da stane iza principa na koje se sami pozivaju i na kojim počivaju njihova društva i Evropska unija u cjelini.

Očekujem da će naši prijatelji u narednom periodu još odlučnije i opsežnije stati uz građane Bosne i Hercegovine i pomoći nam da odbranimo suverenitet i identitet naše domovine koja stoljećima živi princip jedinstva raznolikosti na kojem počiva savremena evropska zajednica”, istaknuo je Nikšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare