Politika

Nikšić: Ogreševiću bilo važnije slati politička pisma nego zahtjev za pomoć

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić posjetio je jučer područja u USK ugrožena poplavama.

Nikšić se nakon toga oglasio poručivši da su mu prioritet građani koji se bore sa poplavama, ali d aipak mora iznijeti, kako je napisao, par činjenica s ciljem istinitog izvještavanja.

"Od političkih sukoba i populizma građani nemaju ništa. To smo gledali zadnjih 8 godina! Sve odluke Vlade FBiH su donesene na osnovu pristiglih zahtjeva. Premijer ne dodjeljuje svoj novac, nego novac građana FBiH i zato postoje zakonske procedure koje se moraju poštovati", istakao je Nikšić.

Dodao je da "za razliku od ranijih struktura, mi u posjetama i pomoći nikada nećemo dijeliti opštine po političkoj pripadnosti i bit ćemo na raspolaganju svima".

"Niko neće biti zaboravljen, i niko neće biti ostavljen. Građani Cazina moraju znati da je njihovom gradonačelniku (Predsjedniku NES-a) bilo važnije pisati političko saopštenje, nego poslati zahtjev za pomoć", kazao je premijer Nikšić te istakao da će na narednim sjednicama Vlade pokrenuti ozbiljnu analizu zašto se od 2014. godine do danas uradilo vrlo malo po pitanju sistemskih rješenja za zaštitu od poplava.

Pozvao je sve da prekinemo sa sukobima, podjelama i populizmom, te da se zajednički stavimo na raspolaganje građanima, jer su oni ti koji su bitni i čije interese zastupamo.