Vijesti

Nikšić pozvao Crnogorce koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici da budu njegovi gosti: Suzdržavam se od uvreda

Lider SDP-a, Nermin Nikšić u izjavi za medijekazao je kako poziva zastupnike Skupštine Crne Gore koji su izglasali Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da budu njegovi gosti u bilo kojem dijelu naše zemlje.

“Mi smo odavno postali zemlja apsurda, pa oni koji sve urade, pa i ukradu, da pobijede na izborima, čine sve da pokažu kako im osim velikih privilegija ništa drugo nije bitno. Ja se suzdržavam i nastojim da ono što im želim kazati kažem bez uvreda i pogrdnih riječi”, istakao je Nikšić.

Navodi kako ih poziva da posjete Bosnu i Hercegovinu i da budu naši gosti u Sarajevu, Banja Luci ili bilo kojem drugom dijelu naše domovine.

PROČITAJTE  Džaferović zahtijeva ocjenu ustavnosti uredbe Vlade Kantona Sarajevo o kontroli javnih nabavki

“Svojim glasanjem su dokazali da su hrabri ljudi koji su zločin spremni nazvati pravim imenom i distancirati se od istog, za razliku od brojnih domaćih političara koji kukavički bježe od istine kako bi zadržali podjele i antagonizme na kojim njihove politike opstaju”, izjavio je Nikšić.

Također, kazao je kako je vrijeme da Dodik “konačno shvati” da ne može pobjeći od činjenice da je činovnik Bosne i Hercegovine od koje prima platu i uživa druge benificije.

“Nekada mi izgleda kao da mu je žao što je propustio priliku da stane uz rame onih koji su pravosanažnim presudama Međunarodnog suda pravde osuđeni kada su radili zločine. Zato se sada na sve načine želi svrstati uz njih i falsificirati činjenice. Zbog Dodikovog negiranja pravosnažnih presuda važno da se u BiH donese zakon kojim će se zabraniti negiranje genocida i time onemogućiti političare da takvim “ispadima” skreću pažnju sa stvarnih životnih problema,”kazao je Nikšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare