Vijesti

Nikšić: Smrt Divjaka je nenadomjestiv gubitak

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić oprostio se od generala Jovana Divjaka, koji je večeras preminuo.

“Otišao je Jovan Divjak, naš čika Jovo. Bio je heroj, borac, humanista, Bosanac i Hercegovac u duši. Njegov gubitak je nenadomjestiv, njegov doprinos za samostalnost Bosne i Hercegovine nemjerljiv”, naveo je Nikšić.

“Borio se za našu domovinu i njenu budućnost i u ratu i u miru. Iza sebe je u ratu i nakon njega imao hiljade svojih suboraca, koji su u njemu pronalazili utjelovljenje hrabrosti, oslonac i u najtežim trenucima”, ističe predsjednik SDP-a.

Naveo je da je Divjak sada iza sebe ostavio i hiljade mladih Bosanaca i Hercegovaca koji su u njemu imali oslonac i podršku u svom školovanju, kako bi mogli nastaviti razvijati i graditi našu domovinu nakon rata.

“Veličina i značaj Jove Divjaka za opstanak naše domovine su neopisivi. Nema riječi koje mogu opisati dubinu emocija koje osjećamo zbog njegovog gubitka. Generale, hvala ti za sve. Uvijek ćeš biti u našim srcima, sjećanjima. Vrijeme je da zauzmeš svoje mjesto u historiji, u legendi, zajedno sa najvećim sinovima i kćerima Bosne i Hercegovine jer tvoji lik i djelo jesu legendarni”, napisao je Nikšić.Povezani postovi: