Lokalna SDA Brčko distrikta BiH provodi na isti način kako je to radila centrala u Sarajevu prema šiljama, jakubima, mujama i ostalima.
Politika

NiP: SDA Brčko Distrikta BiH radi isto kao centrala u Sarajevu prema šiljama, jakubima, mujama…

“Formiranje probosanskog bloka u Brčko distriktu BiH ima za cilj pokrenuti nove politike, ekonomski razvoj i obezbijediti veći uticaj Brčko distrikta BiH kako na polju državne politike tako i politike regiona, a koje je Brčko distrikt BiH u prethodnom periodu imalo jer je bio lider u mnogim procesima. Oni su nažalost uveliko osujećeni ili totalno zaustavljeni pa za posljedicu imamo stagniranje i propadanje ove posebne jedinice lokalne samouprave”, saopćeno je iz Naroda i Pravde povodom formiranja probosanskog bloka u Brčko distriktu BiH.

Uspostava nove vlasti zasnovane na programskoj platformi sa jasno izraženim ciljevima jeste prioritet, kako bi građani Brčko distrikta BiH dobili konačno vlast koja će odgovoriti zahtjevima građana u svim segmentima života a sa posebnim osvrtom na socijalna pitanja građana, navodi se.

Iz NiP-a poručuju kako su čvrsto opredijeljeni na ostvarenju zacrtanih programskih ciljeva i da neće dozvoliti da se “podvalama, pljuvanjem i zamjenom teza diskredituju nosioci funkcija i predsjednici stranaka probosanskog bloka”.

“O svim prljavim aktivnostima kojima se pokušava diskreditovati probosanski blok izvijestili smo i nadležne institucije, te pozivamo i ostale zastupnike prema kojima se vrše ovakve nemoralne radnje i ponude da postupe na isti način, kako bi se zaustavila haranga koju lokalna SDA Brčko distrikta BiH provodi na isti način kako je to radila njihova centrala u Sarajevu prema šiljama, jakubima, mujama i ostalima.

Vrhunac licemjerja i zamjene teza jeste tvrdnja koja dolazi iz SDA da je probosanski blok sa radošću primio vijest o izjavi gospodina Milorada Dodika kojom daje podršku smjeni Gradonačelnika i vlasti u Brčko distriktu BiH, a istovremeno su svih prethodnih osamnaest godina čvrsto bili partneri u vlasti sa tim istim SNSD-om i HDZ-om.

Narod i Pravda jeste zadovoljna i radosna činjenicom da u programu nove koalicije prioritet imaju borba protiv korupcije i nepotizma, stranačkog zapošljavanja, sukoba interesa i slično, čime smo uvjereni da ćemo suzbiti i potkresati krila nakaradne duboke države koju je SDA pod lažnim patriotizmom i brigom za građane gradila decenijama, a od koje su građani imali najmanje koristi u trošenju ogromnog budžeta”, navodi se u saopćenju NiP-a.

Podsjećamo, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić sazvao je jučer vanrednu sjednicu Skupštine na čijem će se dnevnom redu naći samo dvije tačke, i to razrješenje dosadašnjeg gradonačelnika te izbor novog gradonačelnika Brčkog.

Kako je saopćeno, sjednica će se održati 15. marta, s početkom u 10 sati, u skupštinskoj dvorani za sjednice. Smjenu SDA-ovog gradonačelnika Eseda Kadrića pokrenule su stranke SDP, NiP, SBiH i SBB, a imaju podršku i HDZ-a te SNSD-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare