Politika

Njemačka ministrica vanjskih poslova pisala Komšiću i Džaferoviću

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock uputila je pisma predsjedavajućem i članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću pri čemu se osvrnula na svoju posjetu Sarajevu i poslala važne poruke za Bosnu i Hercegovinu.

Kako je Feni rečeno u Predsjedništvu BiH, Baerbock je u pismu istaknula da je imala priliku lično se uvjeriti u izvrsne bilateralne odnose između BiH i Njemačke, te je iskazala uvjeravanje da je Bosna i Hercegovina visoko na političkoj agendi Berlina.

“Njemačka će se i dalje zalagati za reformski procese u Bosni i Hercegovini i prevladavanje političke krize u Bosni i Hercegovini”, dodala je.

U posebnim pismima ministrica vanjskih poslova Njemačke je poručila članovima Predsjedništva BiH da je s tačke gledišta Njemačke odlučujuće da svi politički akteri konstruktivno sarađuju i dosljedno rade na provedbi političkih reformi, naročito u oblasti vladavine prava, kao i da se etnička podjela zemlje ne produbljuje.

Bearbock je zahvalila članovima Predsjedništva na ljubaznom prijemu i odličnom razgovoru, dodajući da se raduje nastavku razmjene mišljenja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare