Svijet

Njemačka pooštrila mjere pri ulasku u državu. Vrijede za sve osobe starije od 12 godina

Prema novim mjerama, od 1. augusta 2021. godine sve osobe starije od 12 godina morat će pri ulasku u Njemačku predočiti važeći certifikat o tome da li su negativni na koronavirus, da li su prebolovali koronavirus ili su vakcinisani.

Iako su se ovi certifikati do sada odnosili samo na građane koji u Njemačku dolaze avionom, od 1. augusta ove mjere važit će i za cestovni, željeznički i drugi saobraćaj. Dakle, od sada će se ovo pravilo primjenjivati na sve vrste ulaska u Njemačku.

Kako se navodi na stranici Ministarstva zdravstva Njemačke, Savezna vlada se odlučila na uvođenje dodatnih mjera prilikom ulaska u zemlju kako bi se smanjio rizik od infekcija u ovoj državi.

“Uz vakcine je lakše putovati. Svi useljenici koji imaju više od 12 godina moraju biti u mogućnosti dostaviti jednu od potvrda koje će se od sada tražiti na granicama”, saopćili su iz ministarstva.

Ministarstvo zdravstva Njemačke naglasilo je na zvaničnoj stranici kako brzi antigenski test jeste dovoljan i prema novim pravilima za ulazak u državu. Građani u Njemačku mogu ući s negativnim rezultatom PCR ili brzog antigenskog testa. U slučaju antigenskih testova, on može biti star najviše 48 sati, a PCR testovi 72 sata.

Kada je riječ o djeci mlađoj od 12 godina, prema novim mjerama Ministarstva zdravstva Njemačke nije potreban nikakav ranije navedeni certifikat za ulazak u Njemačku.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare