Svijet

Njemačka preporučila građanima da ne putuju u inozemstvo do sredine juna

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova do daljnjega je produžilo preporuku svojim građanima da ne putuju u inozemstvo, saopoćeno je prije sjednice njemačke vlade.

"Ministarstvo vanjskih poslova vladi je predočilo zaključak o produženju preporuke građanima da ne putuju u inozemstvo", rekao je sekretar njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss u razgovoru za javni servis BR.

Preporuka vrijedi "do daljnjega, ali najmanje do sredine juna".

Internetski portal sedmičnika Der Spiegel javlja kako bi do sredine juna Njemačka, zajedno sa susjedima u EU, trebala ponovno razmotriti situaciju.

Preporuka građanima da se suzdrže od putovanja u inozemstvo je opravdana činjenicom da "normalna putovanja trenutno ionako nisu moguća".

Spiegel nadalje piše kako iza odluke stoji i strah ministarstva vanjskih poslova da bi, u slučaju povlačenja preporuke, vlada opet morala organizirati zračne mostove u slučaju da se građani ne mogu vratiti u Njemačku.

"Time se želi širenje zaraze smanjiti na najmanju moguću mjeru i izbjeći da njemački turisti iznova ostanu u inozemstvu bez mogućnosti povratka normalnim sredstvima", citira Spiegel odluku ministarstva vanjskih poslova.