Region

Njonjo zabada nos gdje mu nije mjesto: Treba otvoreno govoriti o onome što se dešava u BiH

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković zvani Njonjo, inače HDZ-ovac, danas se ponovo petljao u unutrašnje stvari BiH i kukao o tobožnjoj ugroženosti Hrvata.

On je izjavio kako se treba “otvoreno govoriti o onome što se događa u Bosni i Hercegovini”, odnosno o “pokušajima da se Hrvate izgura iz položaja konstitutivnog i jednakopravnog naroda”.

Naglasio je da je “ustavna i moralna obveza” Hrvatske da se pomogne Hrvatima u BiH.

“Ne tražimo ništa više od onog što im pripada, a to je da imaju jednaka prava, ne samo na papiru, nego i u stvarnosti, kao i druga dva naroda”, kazao je Jandroković u petak u Splitu, komentirajući položaj Hrvata u BiH.

Također se osvrnuo na reakcije iz Srbije vezano za “Oluju” te kazao da iz Srbije povodom godišnjice proslave operacije “Oluja” “tradicionalno” dolaze povijesno netačne poruke.

“Već tradicionalno prilikom obilježavanja Oluje iz Beograda dolaze poruke koje su povijesno netačne, koje su pokušaji da se u percepciji ljudi promijeni ono što mi znamo da je povijesna istina, a to je da je Srbija bila agresor na Hrvatsku, da su ogromne žrtve koje je Hrvatska tada podnijela, u ljudskim životima i materijalno, i to je općepoznata stvar”, rekao je Jandroković u Splitu, dan nakon proslave te vojno-redarstvene operacije.

“Srbija se mora suočiti s poviješću, s vlastitom odgovornošću. Neće oni današnjim interpretacijama promijeniti ono što se događalo početkom devedesetih, to su povijesne činjenice kojih se svi sjećamo”, poručio je predsjednik Sabora, pa ponovio da “pokušaji povijesnog revizionizma neće naići na plodno tlo”.

“Mi znamo da je Hrvatska napadnuta, da smo vodili pravedan rat i da smo u njemu pobijedili”, dodao je Njonjo, javila je Hina.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare