Vijesti

Noć sevdaha uljepšala septembarsku večer na Ilidži

Općina Ilidža je svoju opredijeljenost za očuvanje kulturne baštine Bosne i Hercegovine pokazala i sinoć kada je u organizaciji Općine i Muzičke produkcije BHRT-a održan koncert pod nazivom Sevdah na Ilidži. Uz besplatan ulaz i poštivanje epidemioloških mjera, građani i građanke Ilidže i gosti iz drugih bosanskohercegovačkih gradova uživali su uz interpretacije sevdalinki Hanke Paldum, Nedžada Salkovića, Ferida Avdića, Enesa Begovića, Slađane Mandić, Amira Kazića – Lea, Al’Dina, Emine Tufo, Fatmira Sulejmanija, Ramize Milkunić, Adnana Nezirova, Almira Hukelića i Merjeme Alihodžić.

Tradicionalni ilidžanski festival narodne muzike, po kojem je općina Ilidža još od šezdesetih godina prošlog vijeka prepoznatljiva u cijeloj regiji, ove godine nije mogao biti održan zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE  U Goraždu održan protest zbog hapšenja Vranja u Srbiji: Imaju jasne zahtjeve

“Zbog pandemije koronavirusa nažalost jako dugo nismo bili u mogućnosti održati ovakve kulturne manifestacije te me zaista raduje što smo uspjeli realizirati ovaj koncert i uživati u zvucima sevdaha na Ilidži. Općina će svakako i u narednom periodu podržavati manifestacije iz oblasti kulture te se nadamo da ćemo biti u mogućnosti organizirati što više ovakvih događaja za naše građane i građanke”, kazao je načelnik Ilidže Nermin Muzur.

Muzur je u ime organizatora koncerta, uručio nagradu Duša sevdaha “princu sevdalinke” Nedžadu Salkoviću, koji je već i ranije osvajao slične nagrade na festivalima upravo na Ilidži.Povezani postovi: