Region

Nova kletva političara: Dabogda te Dritan pozvao na razgovor

Novoizabrani potpredsjednik vlade Crne Gore i lider Pokreta URA Dritan Abazović ponovo je privukao pažnju javnosti. Ovog puta ne ni svojom “dritankom”, niti okršajima sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, već načinom na koji provodi svoje prve radne dane da novom radnom mjestu – tako što dijeli otkaze, javlja Nova RS.

Abazović je inače prije nekoliko dana također bio u žiži javnosti pošto je optužio DPS Mila Đukanovića da crtaju mete ljudima na leđima i da odlaze ostavljajući “sprženu” zemlju, koju su 30 godina pljačkali.

“Ovo će biti prva demokratska vlada u istoriji Crne Gore”, rekao je Abazović kojeg je Zdravko Krivokapić predložio za potpredsjednika Vlade Crne Gore.

A već prvog radnog dana, Abazović je otpustio direktora Uprave policije (UP), Veselina Veljovića.

“Dogovoreno da gospodin Veljović više neće biti direktor”, napisao je Abazović na Twitteru uz fotografiju sa sastanka.

Praktično istog dana, Abazović je na Twitteru napisao da se “dogovorio” i sa direktorom Agencije za nacionalnu sigurnost Dejanom Peruničićem da on više neće obavljati tu funkciju.

Pored toga što je Abazović beskompromisan onako kako se i očekivalo da će biti, način na koji je saopštio da se sa direktorima državnih organa “dogovorio” da ih otpusti, jednako je privukao pažnju kao i činjenica da će se direktorske garniture definitivno promijeniti.

Dritan Abazović je u trenutku kada je crnogorska opozicija uhvatila zalet, zaista postao regionalna politička zvijezda; “dritanka” je postala nova omiljena frizura Balkanaca, na društvenim mrežama polemisalo se i o Dritanovom političkom programu i tome da li Dritan ima djevojku, a Srbima je jedino ostalo da kukumavče na tim istim mrežama i sanjaju da će se i kod nas pojaviti takav tip.

Nije bilo potrebno mnogo da Dritan Abazović ponovo bude glavna tema na društvenim mrežama, a naročito među tviterašima koji su imali sjajne ideje koga bi sve Dritan trebalo da “pozove na razgovor”.Povezani postovi: