IT

Nova opcija na Instagramu je kopija TikToka

Instagram je upravo izbacio novu opcju – Instagram Reels. Ona će dozvoliti korisnicima da snime i edituju video dužine 15 sekundi kojem se mogu dodati i vizuelni efekti, a koja je manje-više suština sve popoualrnijeg TikToka.

Nova opcija na Instagramu osmišljena je tako da se sadržaj može dijeliti sa pratiocima u posebnoj sekciji Reels koja se nalazi u Explore, ili pak na Story gdje će, kao i do sada, obajva nestajati nakon 24 sata. Reels bi uskoro trebalo da bude dosptupan svim korisnicima širom svijeta a posljednjih mjeseci je testiran u Brazilu, Francuskoj i Njemačkoj, piše Noizz.

Facebook u čijem je vlasnišvu Instagram i ranije je bez blama koristio najbolje karakteristike konkurentskih mreža. Sam Instagram Story je zapravo kopija Snapchat, s tim što se snimak zadržava duže.

Facebooku ovo neće biti prvi put da pokušava da otme korisnike TikToku. Oni su 2018. bili pustili u rad opciju Lasso ali su je brzo ugasili, kao i Slingshot i Poke koji su trebali da budu njihov odgovor za Snapchat.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare