Politika

Novalić nastavio po svom: Ko radi, taj ima rezultate. Onaj ko ne radi, taj upire prstom. Brojevi ne lažu

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić nije se dobro proveo nakon nedavnog gostovanja na Federalnoj televiziji kada je rekao da nije ulje poskupjelo, nego da ćete sada za isti novac “kupiti 37 posto manje litara ulja”.

Društvene mreže su se zapalile, Novalić je po ko zna koji put bio top tema kritika i sprdnje.
Govoreći o ekonomskoj situaciji u Federaciji BiH i rezultatima njegove Vlade rekao je:

Grafika koju je na svom Facebook profilu objavio Fadil Novalić

“Zaposlili smo 51.000 ljudi u četiri godine. Prethodna Vlada je zadužila Federaciju milijardu i 400, mi smo vratili 600 miliona. Prethodna Vlada je postigla milijardu i 300 miliona GDP-a, mi smo postigli 4 i 300. To su rezultati od 4 do 6 puta veći. U ovom periodu je uglavnom rastao realni sektor. 2019. godina je bila najuspješnija federalna godina od njenog osnutka. Sve drugo nam je bolje danas nego što je bilo 2019. Jedino imamo depresiju na uposlenim i za to smo odvojili 50 miliona maraka.”

PROČITAJTE  Kad Novalić objašnjava: Ulje nije skuplje, nego ćete ga manje kupiti

Nako loših kritika, Novalić nastavlja po svom. Na Facebooku je sada objavio status u kojem ponavlja svoje navode.

“Ukupan broj novih radnih mjesta za vrijeme mandata prethodne vlade je 7.250. Broj novih radnih mjesta za vrijeme trenutne vlade je 50.000. Onaj ko radi, taj ima rezultate. Onaj ko ne radi, taj upire prstom. Brojevi ne lažu”, tvrdi Novalić, a uz status je objavio i grafiku kojom “potkrepljuje” svoje tvrdnje.Povezani postovi: