Politika

Novalić održao live obraćanje na Facebooku: “Do sada sam šutio, ali sada sam odlučio da me upoznate onakvim kakav stvarno jesam”

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine je večeras na svojoj Facebook stranici održao svoje prvo live obraćanje pod nazivom “Večer sa premijerom”.

Novalić je na početku svog obraćanja otkrio kako se odlučio na ovaj potez kako bi unaprijedio i poboljšao komunikaciju sa građanima. Premijer FBiH je kazao kako je napravio ovaj korak s ciljem da ga građani upoznaju onakvim kakav stvarno jeste.

-Na ovaj korak sam se odlučio kako bih poboljšao komunikaciju sa vama i omogućio vam da me direktno pitate pitanja koja vas zanimaju, rekao je Novalić.

-Nažalost, moju tišinu su iskoristili mnogi kako bi mi na leđa natovarili razne afere, kako bi diskreditovali mene i moje saradnike. Do sada sam šutio, ali sada sam odlučio da me upoznate onakvim kakav stvarno jesam, kazao je on.

PROČITAJTE  Kad Novalić objašnjava: Ulje nije skuplje, nego ćete ga manje kupiti

Premijer FBiH je rekao i kako su mnogi ismijavali njegov invaliditet, tepokazao svoju ruku i rekao kako nema dva prsta koja je izgubio u ratu. Novalić kaže da je na sve to šutio, ali j odlučio da prestane sa šutnjom i pokrene ovaj projekat kada su od njega odlučili napraviti lopova.

Novalić je tokom obraćanja odgovarao na pitanja građana BiH koja se tiču aktuelnih događaja u Vladi FBiH, projekata i ostalih nadlženosti ove institucije.Povezani postovi: