Vijesti

Novalić: Omogućili smo vam da bez pasoša dođete u Neum. O ovome su sanjale generacije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je danas nakon svečanog otvaranja i puštanja u promet magistralne ceste M17.3 Neum-Stolac, da je Federacija BiH veliko gradilište što pozitivno utiče na ekonomiju države.

“Nakon više od 100 godina, Neum je konačno integriran u ostatak države, jer se do tog grada putovalo kroz Republiku Hrvatsku. Cesta je posljednji put rađena u austro-ugarskom periodu”, izjavio je Novalić.

Podsjetio je da Vlada FBiH na različite načine podstiče ljetovanje u BiH, između ostalog, podjelom vaučera građanima, te da su sada omogućili i da bez pasoša građani stignu u Neum.

“Mi intenzivno gradimo. Ova cesta je bilo gotovo 100 miliona KM i gradili smo je četiri godine. Postigli smo nešto što su sanjale generacije”, rekao je federalni premijer.

Inače, dionica Stolac-Neum duga je 36 kilometara.

Ističe da je cijela Federacija BiH veliko gradilište, i to ne samo koridor Vc, već i područje na sjeveru Bosne ili Unsko-sanskom kantonu.

“To je rezultat dva projekta, modernizacija magistralnih cesta te koridor Vc. Imamo i treći program iz budžeta Vlade FBiH u okviru kojeg se od 200 do 300 miliona KM stavlja na raspolaganje Cestama FBiH i Autocestama FBiH”, naglasio je.

Podvlači da se gradi kako bi se razvijao turizam te kako bi se robe i ljudi slobodnije kretali.

“Sve to pozitivno utiče na našu ekonomiju i mi ćemo tako nastaviti”, poručio je Novalić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
IME
IME
1 mjesec

36km gradio 4 godine. Ovaj nije dobar.