Pakleni Šund

Nove epizode ‘Krune‘ mogle bi naljutiti kraljevsku porodicu: Otkriveno šta će biti u fokusu pete sezone

U fokusu pete sezone nagrađivane Netflixove serije “Kruna” bit će bombastičan intervju princeze Diane iz 1995. godine, pišu britanski mediji.

Intervju koji je vodio tadašnji novinar BBC-ja Martin Bashir izazvao je golemu medijsku pašnju diljem svijeta jer je Princeza od Walesa otvoreno govorila o svom braku i izrekla glasovitu rečenicu: “Bilo nas je troje u braku pa je pomalo bila gužva”.

Neovisni istražitelj, bivši sudija vrhovnog suda Lord Dyson ove je godine u izvještaju zaključio da se Bashir intervjua domogao na prijevaru. Falsificirao je bankovne izvještaje i pokazao ih Dianinom bratu Earlu Spenceru kako bi mu omogućio pristup Princezi od Walesa.

Tabloid The Sun, pozivajući se na izvore bliske autorima serije, piše da su scenaristi Dianin intervju izabrali za ključan trenutak pete sezone.

“Puno ulažu upravo u taj dio”, piše Sun i dodaje da je “Kruna” u prethodne četiri sezone dokazala da se bavi temama koje bi u kraljevskoj porodici najradije izbjegli.

Prinčevi Willliam i Harry su, nakon objave Dysonova izvještaja zatražili da se intervju više nikada ne prikazuje te su osudili poteze BBC-ja.

“Neopisivu tugu izaziva i spoznaja da je BBC značajno pridonio njezinim strahovima, paranoji i izolaciji koje pamtim iz zadnjih godina što smo ih proveli zajedno”, poručio je William, Dianin stariji sin.

BBC se ispričao kraljevskoj porodici. Ispričao se i Bashir, rekavši da je lažiranje dokumenata bio “glupo potez”” i da zbog njega “duboko žali”, ali i dalje smatra da on “nije utjecao na osobnu odluku princeze o učešću u intervjuu”.

U petoj sezoni princa Charlesa i Dianu portetirat će novi glumci, Dominic West i Elizabeth Debicki. Posao im neće biti lagan jer su njihovi prethodnici Josh O'Connor i Emma Corrin oboje dobili Zlatni globus za te uloge.

Kraljicu i princa Philipa također će u dvjema završnim sezonama igrati novi glumci. Britanske glumačke legende Imelda Staunton i Jonathan Pryce preuzimaju uloge iz ruku Olivije Colman i Tobiasa Menziesa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare