Politika

Nove mjere u BiH: Policija će u RS kontrolirati privatne skupove

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je epidemiološka situacija u RS veoma nepovoljna, zbog čega će u lokalnim zajednicama u kojima je došlo do skoka značajnog broja zaraženih koronavirusom biti uvedene restriktivnije mjere.

Zeljković je poručio da je prevashodni razlog povećanja broja pozitivnih na koronavirus neodgovornost pojedinaca.

“Nažalost, preventivne mjere se krše i dalje bez obzira na naša upozorenja i apele. Pojedinci se okupljaju mimo svih propisa i preporuka, zbog čega se virurs brzo širi među populacijom”, rekao je Zeljeković za današnji Euro-Blic.

On je upozorio da je crveni alarm u RS definitivno upaljen, samo se postavlja pitanje kako će se reagovati.

Zeljković je napomenuo da su najveći rizik skupovi privatnog tipa, odnosno okupljanja ljudi na privatnim posjedima, bez nošenja maske i preporučene fizičke distance, te naglasio da će u nerednom periodu Komunalna policija rigorozno kontrolisati ovakve događaje.

Zeljković kaže i da svaki skup, bilo da ga organizuje politički subjekt ili osoba, može da bude mjesto širenja zaraze, ako se krše preventivne mjere.

“Svjesni smo frustracije građana. Prvi smo mi frustrirani kada vidimo takvu situaciju. Međutim, postoje kontrolni organi koji su dužni da to provjeravaju, kontrolišu i kažnjavaju. Građani, ako primijete nešto slično, mogu da se obrate Inspektoratu RS ili Komunalnoj policiju u svojoj lokalnoj zajednici”, rekao je on.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare