Politika

Nove mjere u HNK: Nema više derneka u Mostaru

Na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona, Vlada HNK je na današnjoj telefonskoj sjednici usvojila Zaključak kojim se u tom kantonu ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih vrsta na način da se radno vrijeme može odrediti u trajanju od 05:00 do 21:00 sat.

Također, zabranjuje se organiziranje muzike  uživo u svim ugostiteljskim objektima, javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta (obiteljskim i javnim).

Zaključkom je definirano kako mjere vrijede sve dok se tjedna incidenca oboljelih u HNŽ ne spusti na razinu ispod 50 na 100.000 stanovnika, a s njihovim provođenjem će se početi već danas, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Također, Zavod za javno zdravstvo HNK zadužen je da nastavi pratiti epidemiološku situaciju te, po potrebi, predlaže donošenje restriktivnijih mjera u odnosu na mjere iz važećih naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Za nadzor nad provedbom mjera definiranih Zaključkom kao i svih važećih naredbi i preporuka usvojenih zaključcima Vlade FBiH i Vlade HNK zadužene su jedinice lokalne samouprave i mjerodavna ministarstva putem svojih inspekcija, te Ministarstvo unutrašnjih poslova – svako u sklopu svojih nadležnosti.

Zaključak je donesen temeljem Informacije Kriznog štaba o epidemiološkoj situaciji u HNK za razdoblje od 8. do 14. marta u kojoj je istaknuto kako je incidenca 359,34 na 100.000 stanovnika, te je šest puta veća u odnosu na razdoblje od 18. januara do 21. februara kada je bila u kontinuiranom padu s najnižnom vrijednošću od 57,64 na 100.000 stanovnika, navodi se u saopćenju.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare