Region

Nove mjere u Hrvatskoj tiču se i prelaska granica

Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite danas je donio tri nove odluke, koje se odnose na produženje postojećih mjera, uključujući privremenu zabranu prelaska granica, kao i na uvođenje novih mjera u Brodsko-posavskoj županiji, saopštilo je Ministarstvo unutarašnjih poslova.

Kako prenosi Index.hr, produženo je trajanje odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske do 19. novembra.

Takođe, trajanje postojećih epidemioloških mera u Zagrebu produženo je do 30. novembra.

Što se tiče Brodsko-posavske županije, uvedene su mjere koje će biti na snazi od 2. do 30. novembra, a podrazumijevaju da je na svim društvenim i javnim okupljanjima obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru, obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

PROČITAJTE  Mundo Deportivo: Camp Nou će dobiti novo ime. Bit će i na dresu

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za sprovodenje epidemioloških mera i dužni su da vrše pojačani nadzor pridržavanja propisanih mjera.

Istovremeno, zabranjuju se posjete korisnicima domova za starije i nemoćne, kao i korisnicima drugih ustanova socijalne zaštite, koje pružaju uslugu smještaja.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare