IT

Novi iPhone stiže u septembru. Ovo znamo o specifikacijama i cijenama

Očekivani iPhone 13 mogao bi da bude predstavljen za manje od mjesec dana iako nema definitivne potvrde kompanije Apple. Prema glasinama o popularnom telefonu, očekuju se tek neznatne izmjene u odnosu na model iPhone 12, uz blago poboljšanje kamere, tako da ništa od revolucije iz Appple u ovog godini.

Sudeći po svim dostupnim informacijama iPhone 13 će uglavnom zadržati isti izgled kao iPhone 12 launch. Očekuje se da će biti dodat model u još jednoj veličini pa će navodno biti predstavljena četiri modela, od 5.4 inča za iPhone mini do čak 6,7 inča za Pro Max model.

Najveće unapređenje je kod kamere koja i dalje ostaje u istom kvadratnom “bloku”, ali uz dodatak za još jedan senzor i to za stabilizaciju glavne leće. Također, cijeli prostor za kameru je puno veći.

Na prednjoj strani uređaja pak dolazi do smanjenja usjeka jer će kamera TrueDepth biti pomjerena u gornji ćošak telefona. Ako je sudeći po fotografijama maski koje su se već pojavile za iPhone 13, sa strane će biti pomjereni svi fizički tasteri, pa će tako od sada biti bliži donjoj polovini telefona.

Korona je prošle godine odložila premijeru novih Apple proizvoda pa je sve predstavljeno u oktobru. Međutim, ove godine će to ipak, najvjerovatnije biti u septembru. Prema informacijama koje su prenijeli strani mediji, iPhone 13 će biti dostupan 17. septembra, a AirPod 3 izlazi 30. septembra.

Novi iPhone trebao bi da bude dostupan u četiri boje crnoj, srebrenoj, rose gold i sunset gold. Bilo je nekih spekulacija da će biti ponuđene i neke nove boje, ali Apple i dalje odbija da prošire svoju ponudu.

Nema zvaničnih vijesti, ali je izvjesno da će iPhone 13 koštati otprilike isto koliko iPhone 12, što bi na globalnom tržištu trebalo da bude od 699 dolara za mini verziju, a 1.100 dolara za najskuplji model.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare