Politika

Novi Milanovićev izljev šovinizma: Alijina stranka kandidira Hrvate, šta je to?

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je žestoko reagirao i kritizirao medije jer su objavili da je njegova supruga utjecala na to da se njihovom djetetu poprave ocjene u školi.

Da bi skrenuo s teme, Milanović je iskoristio BiH.

“Ajmo ovako – dok mi ovdje razgovaramo o peticama mog sina, u BiH počinje izborni proces. To je ono o čemu sam pričao dok sam bio u Madridu. Čekam da mi pametnjakovići kažu što sam trebao napraviti. Baciti bombu? Plenković se ne bi usudio otići tamo. Postoji šira slika. To šta se događa u BiH je kao visoki pritisak. Pa Alijina stranka (SDA) ima Hrvate kao kandidate za Dom naroda. Kako se to zove? Let iznad kukavičjeg gnijezda. Guske! Neka mi neko objasni što rade Hrvati kao kandidati bošnjačke SDA? Kako se to zove?”, rekao je Milanović.

Nije tu stao:

“Ajmo dalje… Bundestag radi na deklaraciji o BiH. Sponzor, odnosno autor te deklaracije se ne zove ni Hrvoje ni Jovan nego vjerovatno Muhamed. Znate me, nemam ništa protiv Bošnjaka. U toj deklaraciji se BiH zaziva kao građanska država. To je ustvari državna politika Njemačke. Što bismo mi trebali napraviti? Imamo Bošnjaka koji glumi građanina, penetrirao je u njemački SPD… Gdje su tu Hrvati? Kukavičje gnijezdo. Što radi Hrvatski sabor? Pripremamo li neku svoju deklaraciju? U kojoj ćemo reći – sikter! Ovo je izdaja ljudi! Izdajnička vlada… Ovdje nema opasnosti za RH, samo za Plenkovića. I za onog bijednika, kafilerdžiju. Onog čiju smjenu traže suverenisti. On je nesposoban. Šta radi Sabor? Što rade hrvatski zastupnici koji zastupaju BiH. Zovko je kupila stan u Splitu i ona se ne misli vratiti u Hercegovinu. A Čović živi u Mostaru…”, rekao je, između ostalog, Milanović o situaciji s izbornim zakonom u BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trbuhozborac
trbuhozborac
11 mjeseci

ispravka, ne kandidira sda hrvate, nemaju oni hrvata u stranoci, već to rade sda podružnice u u vidu desnih socijal demokrata

trbuhozborac
trbuhozborac
11 mjeseci

svaka stranka ima pravo da kandidira koga hoće

trbuhozborac
trbuhozborac
11 mjeseci

nije problem stranka koja ih kandidira, već su ti ljudi koji sebe zovu hrvatima možda hrvati ali su možda i bošnjaci npr edim iz goražda sigurno nije hrvat, ali božo skopljak jeste hrvat