Novi modeli iPhonea bi mogli imati manje, ali podjednako izdržljive baterije?

20

Baterije u novim modelima iPhonea bi trebale dobiti nove energetski zahtjevne zadaće s kojima se moraju nositi, poput podrške za mreže 5G i frekvencije osvježavanja zaslona do 120 Hz (u modelima Pro).

Prema dokumentaciji koju su iz Applea poslali regulatornoj agenciji u Južnoj Koreji vidljivo je kako će bar u jednom modelu iPhonea 12 biti baterija kapaciteta 2775 mAh.

Pro modeli bi, čini se, mogli imati baterije različitih kapaciteta: jedan s 2775, drugi s 3687 mAh. Najmanja baterija u novoj seriji bila bi opremljena baterijom kapaciteta 2227 mAh, a priča se i o modelu s 2815 mAh.

Pokaže li se to tačnim, sve bi navedene baterije trebale biti manjeg kapaciteta u usporedbi s prošlogodišnjim modelima, za 271 do 883 mAh.

Zašto u Appleu smanjuju kapacitet baterija? S jedne strane, zasloni bi mogli biti nešto manji, pa će trebati i manje energije.

Ali, serija iPhone 12 također će biti prva s pet-nanomilimetarskim procesorima A14 Bionic s 15 milijardi tranzistora (gotovo dvostruko više od prethodnika), koji bi trebali biti štedljiviji.

To bi trebalo omogućiti duže trajanje baterije u seriji pametnih telefona iPhone 12, usprkos manjem kapacitetu baterija.

Što se punjača tiče, čini se kako ćete ih trebati kupiti zasebno jer u Appleu navodno planiraju isporučiti seriju iPhone 12 bez njih. No, u pripremi je nešto jači adapter nego lani (20 umjesto 18 W), piše Phone Arena.