Region

Novi momenti u slučaju Dijane Hrkalović. Nekada najmoćniju ženu Srbije branit će poslanik Vučićeve stranke!

Bivšu državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijanu Hrkalović ubuduće će da brani advokat Vladimir Đukanović nakon što su joj prethodni advokati otkazali daljnju saradnju.

Riječ je o poslaniku vladajuće Srpske napredne stranke, koga javnost označava kao glasnogovornika Aleksandra Vučića i osobu koja zastupa okrivljene u nekim od medijski najispraćenijih slučajeva, a u kojima postoji sumnja u umešanost vlasti i države, prenosi Nova.rs.

Slao poruke

U svojim izjavama i preko emisije koju vodi, Đukanović je povremeno slao poruke o problematičnom ponašanju ministra Nebojše Stefanovića, ali i o paralelnim strukturama u MUP-u, kojima je pripadala i Hrkalović, a koje su, kako je rekao, imale stranu logistiku.

Dijana Hrkalović uhapšena je 15. oktobra prošle godine, nakon višemjesečnih najava u tabloidima o njenom učešću u navodnom atentatu na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovom prisluškivanju, aferi Jovanjica, ali i zbog mnogih drugih, „manjih“, kriminalnih radnji.

Na kraju je, zajedno sa dvojicom bivših policijskih funkcionera, optužena za dva krivična djela trgovine utjecajem u produženom trajanju, a tužilaštvo je zatražilo pet godina zatvora.

Dan nakon hapšenja Hrkalović, kojuu su “zvali najmoćnija žena Srbije”, advokat i član SNS-a Vladimir Đukanović napisao je na svom Telegram kanalu, a prenijela Slobodna Evropa, da moli medije da u slučaju Hrkalović poštuju pretpostavku nevinosti.

Nekoliko dana kasnije, Đukanović je gostovao na TV Prva, gde je ocijenio da je bila ozbiljna paralelna državna struktura, koja je imala stranu logistiku.

“To je bila paralelna vojska, koja je mogla da ubije koga god hoće, kada god hoće i da izvrši državni prevrat. Oni su to pripremali, imali su saradnike u vladajućoj strukturi u saradnji sa opozicionim liderima. To je bila opasna simbioza.

Prljave radnje

Do prvih saznanja sam došao 2016. godine. Još mjesec-dva, da je ovo potrajalo, prilično sam siguran da bi se tragično završilo po nekoga, najvjerovatnije po brata predsjednika Vučića. Siguran sam da bi išli na fizičku likvidaciju. Išli bi na to da emotivno slome Vučića, a onda bi oni preuzeli državu uz stranu logistiku”, rekao je Đukanović i dodao:

“Šta će njima Sky telefoni? Šta će bivšem ministru i Dijani Hrkalović sky telefoni? Što je njima to bilo potrebno, zaista nemam pojma. Kadriranje u državnim institucijama treba da bude jako ozbiljno i ne treba bilo ko da dolazi na glavne pozicije”, rekao je Đukanović.

Također, u međuvremenu je nastala i emisija “Ozbiljno sa Đukom”, koju vodi Đukanović, a čiji gosti su uglavnom bili ljudi koji su pričali o prljavim radnjama dok je u MUP-u bila Hrkalović, a na čelu policije Nebojša Stefanović.

U tim emisijama, uglavnom je bilo poziva na hapšenje Hrkalović, ali i smjenu Stefanovića, a gosti su bili od savetnika ministra Aleksandra Vulina Svetozar Vujačić, do uhapšenih policajaca Ilije Miličića i Gorana Papića, prenosi Nova.rs.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare