Politika

Novih 305 slučajeva zaraze koronavirusom u BiH, čak 12 preminulih

U posljednja 24 sata u BiH je urađeno 1.788 PCR testiranja na koronavirus, a 305 osoba je pozitivno. U FBiH je 210 novozaraženih, dok ih je 95 u RS. U zadnja 24 sata preminulo je 12 osoba, 8 u Federaciji BiH i četiri u RS.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo, gdje je zabilježeno i najviše novozaraženih.

U Republici Srpskoj pozitivne su 52 muške i 43 ženske osobe od kojih je 21 mlađe, 55 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 16 osoba je s Pala, 15 iz Banje Luke, osam iz Foče, po pet osoba iz Gacka i Mrkonjić Grada, po četiri iz Bijeljine i Doboja, po tri iz Višegrada, Bosanske Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Novog Goražda i Bosanskog Šamca. Po dva nova slučaja zabilježena su u Derventi, Istočnoj Ilidži, Rogatici, Rudom, Sokocu i Tesliću te po jedan slučaj u Laktašima, Prnjavoru, Trebinju, Čelincu i Šipovu.

 

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare