Vijesti

Novih 370 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo

Rezultati PCR i antigenskih testiranja u protekla 24 sata potvrdili su 370 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kako navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS, u istom periodu od Covid-19 infekcije oporavila se 431 osoba. Dva pacijenta su preminula od posljedica ove bolesti.

Trenutno je na bolničkom liječenju 160 pacijenata, od kojih je 149 sa akutnom infekcijom. Udio nevakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 84,38 posto. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 97 pacijenata, a u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” 63. Na respiratoru su tri osobe, devet ih koristi neinvazivnu ventilaciju, dok su na kiseoničkoj potpori disanju tri pacijenta.

Kanton Sarajevo danas bilježi 4.161 aktivni slučaj Covid-19 infekcije. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 104.012 osoba zaraženih koronavirusom dok su 97.982 izliječene.

Prosječan dnevni broj slučajeva u proteklih sedam dana iznosi 409, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

Proteklog dana u KS vakcinisano je 409 osoba.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Također, zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare