Sport

NSBiH izmijenio propozicije Kupa Bosne i Hercegovine

UEFA je prije nekoliko dana na jednoj od sjednica ukinula pravilo gola u gostima, koje je u fudbalu važilo još od šezdesetih godina prošlog vijeka.

Ovo pravilo je godinama izgubilo smisao, a to je posebno istaknuto postalo pojavom korona virusa, koji je “sklonio” navijače s tribina.

Nakon ove odluke UEFA-e, u skladu s njom reagovao je i Nogometni savez BiH, koji je izmijenio propozicije Kupa Bosne i Hercegovine.

U propozicijama ovog takmičenja više se ne pominje gol u gostima.

“U slučaju neriješenog rezultata u utakmicama šesnaestine i osmine finala, kao i finalne utakmice, izvode se udarci sa tačke kaznenog udarca za dobijanje pobjednika na utakmici.

U utakmicama četvrtine i polufinala Kup-a, plasman se ostvaruje na osnovu zbira bodova iz dvije utakmice, s tim da pobjeda donosi tri boda, a neriješen rezultat jedan bod.

PROČITAJTE  Odbojkaška reprezentacija BiH savladala Albaniju

Ako je zbir bodova isti, pobjednika odlučuje odnos primljenih i postignutih pogodaka, a ako je odnos pogodaka jednak, nakon druge utakmice izvode se udarci sa tačke kaznenog udarca za dobijanje pobjednika na utakmici, prema Pravilima nogometne/fudbalske igre”, stoji u propozicijama Kupa BiH na stranici Saveza.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare