Sport

Nurkić imao grandiozan plan da vakciniše cijelu BiH: Skupio sam novac, a onda…

Košarkaš BiH Jusuf Nurkić u intervjuu za ESPN otkrio je kako njegova domovina nema dovoljno vakcina protiv korona virusa.

S obzirom na to da je Nurkić od početka pandemije izgubio nekoliko članova obitelji uključujući nanu, košarkaš Portland Trail Blazersa htio je pomoći sunarodnjacima.

“Tamo imaju samo donacije, a to nije dovoljno za vakcinisati sve ljude. Pokušao sam otkupiti dovoljno vakcina za cijelu zemlju, izračunao koliko novca treba, napravio sam plan, ali to nije moguće. Čak i ako pronađemo vakcine, zakoni SAD-a ne dopuštaju prodaju dok Amerikanci ne budu vakcinisani. Ne znam više što da radim, sve sam pokušao”, požalio se Nurkić.

Brojni Amerikanci odbijaju se vakcinisati zbog čega velika količina vakcina propada, a u BiH su itekako potrebna.

“Toliko zemalja pati, a SAD, koji je očito broj jedan u svijetu, ima vakcina koja ljudi ne žele. Čovječanstvo nas je iznevjerilo. Zar ne bi sve zemlje trebale dobiti nešto od tih vakcina”, pitao se Nurkić nakon čega je govorio o preminuloj nani:

“Preboljela je koronu nakon 17 dana, a onda je 19. dan dobila srčani udar. Nevjerojatno. Želio sam samo sjesti na avion i otići na sahranu. Ako bih mogao ponovno birati, vjerojatno bih to i učinio, ali teško je kad si tako daleko”, objasnio je reprezentativac BiH.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare