Sport

Nurkić ponovo pomaže: Bh. košarkaš osigurao Svetlani iz Vlasenice da zimu dočeka u toploj kući

Bh. reprezentativac i NBA zvijezda Jusuf Nurkić poznat je po svojim humanitarnim aktivnostima. Ovaj put Nurkić je pomogao Svetlani iz Vlasenice koja je ostala bez djeteta i čovjeka, te nema nikakvih primanja.

Nurkić je preko organizacije Pomozi.ba pomogao Svetlani da kupi novu stolariju kako bi uštedjela na potrošnji drva i grijanju.

Iz organizacije Pomozi.ba su se zahvalili Nurkiću i poručili da je ovo samo kap u moru donacija koje bh. košarkaš osigurava ljudima u potrebi širom BiH.

Svetlana, rodom iz Srbije, selo Velika Plana, udala se davne 1975. godine za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Imali su jedno dijete koje je preminulo, a prije nepune dvije godine umro je i njen Ibrahim. Svetlana je ostala sama bez ikakvih primanja, a teško bi preživjela bez Ibrahimovih bratični koje joj svakodnevno pomažu.Kako bi trošila manje drva zimi, bila joj je potrebna nova stolarija koju je donirao naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić, koji je i ranije preko Pomozi.ba organizacije pomagao Svetlani.Ovo je samo kap u moru donacija koje je naš poznati košarkaš osigurao za ljude u potrebi diljem BiH, a mi mu se od srca zahvaljujemo za sve.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare