Sport

Nurkić za američke medije: Moj otac je prebio 14 ljudi u kafani. Tako me menadžer otkrio

Bh. košarkaš i član Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić u SAD se priprema za start nove NBA sezone.

U pauzi od priprema za novu sezonu 26-godišnji Nurkić je dao intervju za Basketball Network u kojem je mnoge nasmijao svojim izjavama.

“Prije, kad bi bio visok, bez obzira na to što možeš i znaš s loptom, bio si centar. Sad te gledaju i pitaju što još možeš s loptom. Pogledajte Kevina Duranta. K.D. da je rođen u BiH, ili u nekim susjednim zemljama, bio bi sigurno centar. Nema šanse da bi igrao ono što igra u NBA ligi. To je jednostavno način kojim se radi na Balkanu”, rekao je Nurkić, koji je košarku počeo igrati tek s 14 godina.

“Zašto sam počeo? Nemam pojma. Jednog dana je Enes Trnovčević došao u moj dom i rekao da sam najbolji dječak u generaciji 1994. u BiH. Gledao sam i nisam mogao vjerovati. On je stvarno bio siguran da ću jednog dana biti u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Ni danas mi nije jasno kako je to znao”, objasnio je.

Postoji priča prema kojoj je spomenuti Trnovčević za Nurkića čuo jer je njegov otac u jednom kafiću istukao 14 osoba.

“Prebio je 14 ljudi, to je istina. Trnovčević je to pročitao u novinama i našao me. Baš luda priča, ali jednostavno je tako bilo suđeno”, zaključio je Nurkić.Povezani postovi: