Politika

O bljutavom saopćenju SDA: Zamjerati Forti što ne uči Fatihu, bilo bi isto kao da se to zamjeri Komšiću!

Sad kada je prošao 11. juli i obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici, valja se pozabaviti sramnim saopćenjem sarajevske SDA.

Iz poštovanja prema žrtvama i porodicama ubijenih, nije bilo umijesno baviti se političkim bljuvotinama koje su izlazile iz propagandne mašinerije SDA.

Naime, dan uoči obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, sarajevski ogranak SDA ispalio je bljutavo saopćenje kojim su htjeli disciplinirati organizatore i određivati ko može, a ko ne može biti prisutan u Potočarima.

Tako je naslov odvratnog saopćenja glasio ‘Konaković i Forto nemaju ta tražiti u Srebrenici’.

Poenta ovog saopćenja jeste da njih dvojica ne mogu odati počast ubijenim jer je Vlada KS dodijelila priznanje Nevenki Tromp i jer, pazite sad, Forto ne uči Fatihu!

Nije prvi put da SDA pokušava privatizirati genocid u Srebrenici zadržavajući za sebe ekskluzivno pravo da odaju počast ubijenim, kao ni kompletnu borbu Armije BiH i odbranu države.

Preskaču pri tome iz SDA navesti da su i njihovi zastupnici glasali za priznanje Nevenki Tromp, a pljujući Fortu pljuju i ono malo članova SDA koji ne pripadaju bošnjačkom narodu (Ivica Šarić npr.). Zamjeranje Forti, ateisti, što ne uči Fatihu, bilo bi osto kao i zamjeranje Željki Komšiću atesti što također na uči Fatihu!

U međuvremenu, nikad nije razjašnjeno kako to da je dok je SDA vladala u havu skršeno milione KM donacija i poticaja za obnovu Srebrenice, niti zašto do sada njihove vlade nisu zakonski riješile pitanje podrške povratničkoj zajednici u ovom napaćenom gradu!?

Za razliku od njih, upravo je trenutna Vlada KS, na prijedlog SDP-ovog Srbina Igora Stojanovića, prvi put u zakonske okvire uvela obaveznu i precizno propisano pomoć razvojnim projektima u Srebrenici!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
sejdefu-tofu
sejdefu-tofu
6 mjeseci

željan je javno priznao da je tražio državljanstvo hrvatske ali nije uspio dokazati da je hrvat

sejdefu-tofu
sejdefu-tofu
6 mjeseci

ne može dokumentima dokazati da je hrvat a kandiduje se za hrvatskog člana a bošnjaci ga izaberu svaki put