Vijesti

Obilježena 6. godišnjica stradanja Dženana Memića: Od tog dana u Sarajevu je dozvoljeno ubijati. Sad vrše pritisak, ali mi stati nećemo

U Velikoj aleji na Ilidži obilježena je 6. godišnjica stradanja Dženana Memića. Pored poredice Memić, okupio se i veliki broj građana, kao i predstavnici Općine Ilidža na čelu sa načelnikom Nerminom Muzurom.

Položeno je cvijeće i proučena fatiha.

Otac Muriz Memić kazao je okupljenima kako mu je i šest godina nakon smrti djeteta teško išta izgovoriti.

“Opet nam prirede, pa nam na ovaj dan pošalju presudu. Šest godina smo čekali potvrdu onoga što smo odmah govorili – da je Dženan ubijen. Želim da se zahvalim sudiji Igoru Todoroviću, koji je imao prijetnje i pritiske da osudu Rome. Evo, mi smo danas opet na nuli. Danas tek počinjemo. Očekivao sam da će nam reći da je Alisa Mutap uhapšena jer čekamo ubistvo. Svi koji su govorili da ne govorimo istinu sad ima presuda. Sva vještačenja su bila lažna”, naveo je Memić.

Položeno cvijeće na mjesto stradanja

Kazao je da su još tad u Tužilaštvu KS imali podatke da se radi o ubistvu, ali da to nisu istraživali jer je na čelu Tužilaštva bila Dalida Burzić, koju Memić naziva glavnom mafijašicom.

“Valjda će shvatiti da nećemo stati. Sabina Sarajlija kaže da očekuje presudu Vrhovnog suda i da možda u njoj neće pisati da nije bila saobraćajna nesreća nego da to nisu ovi počinioci. Znači, idalje vjeruje u tu priču. Sead Kreštalica, tužilac, je vrijeđao ovu porodicu cijelo vrijeme”, kazao je Memić.

Kazao je da je u Sarajevu od te kobne noći 2016. godine dozvoljeno ubijati.

“Samo trebate imati tužioca, Dalidu Burzić i komesara policije Vahidina Ćosića. Onda možete ubiti i odšetati”, naveo je Memić.

Otac Dženana Memića dalje je kazao kako još uvijek čeka istragu o ubistvu njegovog sina.

“Sve smo uradili, pravne bitke dobivamo, ali nije kraj. Oni ne odustaju. Sad ide udar na tužioce Dubravka Čamparu i Ćazima Hasanspahića da odustanu od slučaja.

Abdulah Sidran na godišnjici

Uskoro ću najaviti nove proteste ispred OHR-a. Oni imaju ovlasti da prate VSTV, jasno im je da oni neće dalje. 15. februara imat ćemo press u hotelu Hills i tu ćemo Ifet i ja opširnije govoriti”, najavio je Muriz Memić.

Advokat Ifet Feraget istako je da je nova presuda Vrhovnog suda FBiH kojom se potvrđuje da nije bilo saobraćajne nesreće, satisfakcija za njega, ali da ona sve vraća na početak.

“Imamo tri meritorne oslobađajuće presude koje kažu da se nije desilo ono što je Kantonalno tužilaštvo navelo u optužnici”, naveo je Feraget.

On je rekao da ne mora biti istraga za ubistvo, odnosno da ne mora biti donijeta formalna naredba te je kazao da je trenutna istraga dokaz da Tužilaštvo BiH radi svoj posao.

“Ima pokušaja da se taj tim tužilački rasturi, nama se sugeriše da se javno ne oglašavamo”, kazao je Feraget ističući da ipak ne odustaju od borbe.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare