Vijesti

Obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka na području Srebrenice

Udruženja preživjelih žrtava rata i predstavnici demobilisanih boraca Srebrenica obilježili su 30. godišnjicu sjećanja na poginule Bošnjake na tom području u periodu od 16. do 20. januara 1993. godine.

Polaganjem cvijeća na spomen obilježja u Memorijalnom centru Potočari i učenjem Fatihe odata je počast nedužnim žrtvama, nakon čega su preživjeli nastavili posjetu drugim lokalitetima gdje su stradali ukopani.

Uime Organizacije demobilisanih boraca Srebrenica Suljo Čakanović Feni je kazao da obilježavaju 30. godišnjicu stradanja ljudi u rejonu Jezero.

– Ogranak demobilisanih boraca na području Srebrenice će obići sva mjesta, a završna manifestacija će biti na Kragljivodi. U tom periodu je poginuo veliki broj boraca i bilo je veoma teško zamisliti život bez heroja. Mi smo dužni da se sjećamo nevino ubijenih – kazao je Čakanović.

Preživjeli su posjetili mezarja na Budaku, Pećišta, Gornji Potočari, Kazani, Kragljivodi i druga. Kod spomen obilježja na Kragljivodi je proučen Jasin, a zatim izveden Srebrenički inferno i pročitana imena poginulih.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare