Svijet

Objavljen bizaran oglas koji pokazuje koliko je Putin očajan: Voda je došla do grla, ovo je užas

Vlasti u Sankt Peterburgu pokušale su natjerati beskućnike na regrutiranje kako bi popunili rupe nastale vojnim gubicima u Ukrajini, piše Newsweek.

Dobrotvorno udruženje za pomoć beskućnicima Noćležka na svojim je stranicama objavila bizarnu informaciju da su lokalni čelnici okruga Frunzeski, u drugom po veličini ruskom gradu, lobirali među tamošnjim prosjacima i beskućnicima kako bi ih privoljeli da se zapute na ukrajinsku frontu. Pokušavali su razgovarati s onima koji borave u skloništu gdje su ostavljali i različite letke s informacijama za usluge po dogovoru. Dežurni volonter u skloništu to nije dopustio te je uputio lokalne vlasti da se po tom pitanju obrate upravi skloništa.

Tatjana Baženova, glasnogovornica dobrotvorne organizacije, izjavila je da beskućnici ne mogu pomoći u relaksaciji problema vojnog novačenja. “Mi smo uvijek bili izvan vjere i izvan politike, ne možemo pomoći!”, napomenula je za ukrajinski medij Bumaga.

Poziv beskućnicima

No, ovaj bizaran slučaj nije se zaustavio na neposrednom pokušaju regrutacije. Čelnici lokalnih vlasti navodno su ponovno pokušali kontaktirati sklonište kako bi putem e-maila ponudili dodatne informacije koje bi beskućnike mogle zainteresirati za frontu u Ukrajini.

Tamošnja novinska kuća Rotunda čak je na svom Telegram kanalu objavila da su lokalne vlasti i potvrdile da su njihovi predstavnici posjetili sklonište, no da je riječ o “ugovornoj obavezi koja traži da se slična ponuda prenese svim građanima.”

Naime, vlasti u Sankt Peterburgu, kažu, uključene su u akciju traženja dobrovoljaca za ukrajinski front još od kraja jula. Valja napomenuti da je gorespomenuta novinska kuća podijelila i sliku letka koji je nastojao zavesti buduće vojnike.

“Kontaktirajte vojnu službu, to je moj izbor!”, naslovljen je letak. Nadalje se u istom poziva kandidate u dobi od 19 do 59 godina s “prosječnim ili iznadprosječnim” obrazovanjem koji će služiti za ipak prosječnu mjesečnu plaću od oko 300 eura.

Podsjećamo, službeni Kremlj od marta nije ažurirao broj poginulih u Ukrajini. Tada su objavili da je na fronti poginulo 1351 njihovih vojnika. Ukrajina je u petak objavila da je čak 49.000 ruskih vojnika ubijeno, no tu brojku, jasno, nije moguće neovisno potvrditi. Jutarnji je jučer pisao i o računici BBC-jeve ruske ekspoziture koja je, putem različitih dostupnih izvora, izračunala da je Putin u Ukrajini izgubio 900-tinjak najelitnijih specijalaca, kremu ruske vojske.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare