Atlas

Objavljena lista najzdravijih država za život: Dvije zemlje iz regiona visoko kotiraju

Internet stranica money.co.uk sprovela je istraživanje na temu najzdravijih okruženja za život na planeti, odnosno najzdravijih država.

Istraživanje koje su najzdravije države za život je sprovedeno na globalnom nivou, i u obzir su uzeti svi faktori koji mogu uticati na kvalitet života ljudi, počevši od posljedica pandemije korona virusa, pa do ostalih svakodnevnih faktora, kao što su nivo gojaznosti građana, životni vijek, troškovi života, nivo zagađenja ili bezbjednost.

U okviru posljednjeg istraživanja, dodati su kriterijumi kao što su dostupnost zdravstvene zaštite i broj medicinskih sestara za mentalno zdravlje, socijalnih radnika, psihijatara i psihologa u svakoj zemlji.

Istraživanje je takođe uključivalo i prevenciju poremećaja mentalnog zdravlja i zavisnost o drogama, kao i ukupne zdravstvene izdatke u zemlji.

Na osnovu istraživanja money.co.uk, najzdravija država je Japan, koju odlikuje pozitivna kolektivna svijest o životu. Na drugom mjestu je Švajcarska, za koju kažu da ima ubjedljivo najzdravije okruženje za dugovječan život. Na trećem mjestu se nalazi Kuba.

Od zemalja okruženja, najbolje rangirana je Slovenija na četvrtom, Hrvatska je na šestom mjestu.

Lista najzdravijih 10 država za život izgleda ovako:

  1. Japan
  2. Švajcarska
  3. Kuba
  4. Slovenija
  5. Armenija
  6. Hrvatska
  7. Finska
  8. Poljska
  9. Belgija
  10. Italija


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare