Vijesti

Obnovljena Hrasnička cesta

Općinski načelnik Nermin Muzur i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, obišli su danas završene radove na Hrasničkoj cesti, jednom od prioritetnih projekata u cestovnoj infrastrukturi Kantona Sarajevo.

“Projekt je realizovan u tri faze, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,5 miliona KM. Izgrađeno je 1,7 kilometara Hrasničke ceste od spoja sa ulicom Butmirska cesta do spoja sa M-17. Prema Okvirnom sporazumu, projekt je trebao biti završen 2022. godine, ali je na veliko zadovoljstvo građana realizovan u ovoj godini”, izjavio je ministar Šteta.

Cijelom dužinom ove saobraćajnice je obnovljena i pješačka staza.

„Zadovoljni smo što su radovi na ovoj saobraćajnici završeni i nastavljamo sa uređenjem ovog lokaliteta, kako bi stvorili što ljepši i povoljniji ambijent za naše građane. Zahvaljujemo se ministru Šteti na saradnji i na podršci projektima na području općine Ilidža. Nastavljamo saradnju i realizaciju projekata i u narednom periodu“, kazao je načelnik Muzur.

Ministar Šteta i načelnik Muzur razgovarali su i o planovima za narednu godinu, te saradnji u projektima značajnim za ovu lokalnu zajednicu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare