Magazin

Od najslađeg dječaka do predatora: Kao glumac mila lica osvojio je srca, no onda je optužen za gnjusan zločin

Na današnji je dan prije 30 godina rođen Cole Sprouse, holivudski glumac kojeg mnogi pamte kao preslatkog plavokosog dječaka iz kultne serije ‘Prijatelji’, a u kojoj je utjelovio Rossova sina. 

Ovaj nekoć preslatki klinac ima i starijeg brata blizanca, no koji nikada nije pretjerano pokazivao sklonost glumi, pa nije krenuo koračati holivudskim tepisima. Njegova porodica je u Coleovom ranom djetinjstvu živjela u Italiji pa je i sam glumac tamo rođen, no s dvije godine života ipak se vratio u SAD zajedno s roditeljima te je tako odrastao na Long Islandu, piše Story.hr.

Umiljat izraz lica, lepršava kosica i simpatična narav nagnala je Coleovu baku da njegovoj majci predloži da Cole postane beba model kada je imao samo 8 mjeseci. Tako se dječak počeo pojavljivati u reklamama od prve godine života, a kada je krenuo u osnovnu školu je već bio velika dječja zvijezda.

Nakon niza manjih uloga u sitcomima i filmovima, velika Coleova prilika ukazala se 2001. kada je postao Ben, Rossov sin iz ‘Prijatelja’ te tako preko noći stekao planetarnu prepoznatljivost. Nakon uspjeha u toj legendarnoj humorističnoj seriji, Cole je, kao i mnoge mlade teen zvijezde prije njega, otišao raditi na projektima Disney Channela, a na kojem je dobio i svoj show ‘The Suite Life od Zack & Cody’. Zanimljivo je da je to bila i jedina uloga u kojoj je glumio i njegov brat blizanac, a kasnije je glumačku karijeru Cole nastavio sam.

No, Dinesney showovi nisu ono po čemu pamtimo ovog glumca mila lica. Većina gledatelja danas ga zna po hit seriji ‘Riverdale’. ‘Riverdale’ je Colea prometnuo u golemu zvijezdu među teen publikom, a kasnije i u junaka filmskih romantičnih drama, poput  kino hita ‘Five Feet Apart’.

I dok je tako naizgled djelovao kao slatkica meka srca, koja je zavodila teen djevojke putem filmskog platna I TV ekrana, o Coleu su se počele plesti i uznemirujuće priče koje su otkrivale drugu stranu njegova karaktera. Mnogo mračniju stranu.

Naime, danas 30-godišnji Cole optužen je za seksualno zlostavljanje. Anonimna objava na Twitteru optužila je njega i njegova brata blizanca da su 2013. na kampusu svog Univerziteta u New Yorku zajednički silovali djevojku u studentskoj sobi.

‘Kada smo došli u njegovu sobu, postao je agresivan i bacio me na krevet. Gurnula sam ga, no pila sam alkohol i bio je veći od mene’, rekla je žena koja se predstavila kao Victoria. Tvrdi da joj je počeo dirati grudi i otkopčao hlače, iako mu je govorila da stane.

‘Nakon što je završio sa mnom, rekao mi je da odem’, napisala je. Sprouse je odmah odbio priznati krivicu za ovakve optužbe te sve do danas tvrdi da je nevin te da se radi o teškom klevetanju i nečijoj opakoj želji da mu uništi karijeru i život.

Zanimljivo, Cole nije jedini glumac serije ‘Riverdale’ koji je optužen za silovanje. Još dvije zvijezde te serije optužene su na isti način, putem Twittera, da su seksualno napastvovali ljude. Naravno, pokrenula se istraga, no završila je u slijepoj ulici.

‘Moji kolege i ja smo lažno optuženi za seksualne napade putem anonimnog profila na Twitteru. Shvatam to jako ozbiljno i radit ću s pravnim timom na tome da sve riješim. Lažne optužbe rade ogromnu štetu žrtvama seksualnog zlostavljanja. Nadalje, nikad ne bih nikog ušutkavao. Potičem ljude da sami prouče ovakve navode’, naglasio je Cole tada.

Ispalo je da su anonimne optužbe na Twitteru bile bez temelja, no na neko su vrijeme Coleu priskrbile titulu opakog seksualnog predatora te zaprijetile daljnjem razvoju njegove karijere. U eri #metoo pokreta naći se na udaru takvih optužbi može ozbiljno naštetiti reputaciji, pa čak i ako se dokaže da su tvrdnje lažne. Do danas nije otkriveno ko je zapravo misteriozna Victoria koja se ‘krila’ iza Twitter profila koji je podigao toliko prašine i zagorčao živote zvijezda ‘Riverdalea’. 

Istovremeno, dok se cijela drama odvijala pred očima javnosti, Cole je bio i u jako medijski popraćenoj vezi s Lili Reinhart, također glumicom iz ‘Riverdalea’. No, nakon turbulentnih prekida i mirenja, par se napokon rastao u augustu 2020., a već šest mjeseci kasnije Cole je pronašao ljubavnu utjehu u modelu Ari Fournier.

S lijepom, plavokosom Ari, rođenom Kanađankom iz Montreala, Cole je tako pronašao sreću i zajedno su sve do danas. Ona je posvećena svojoj uspješnoj modeling karijeri, ali mu je ujedno i velika podrška na njegovom glumačkom putu. Također, zanimljivo je da je zbog svoje veze s Coleom Ari dobila mnogo poruka mržnje na društvenim mrežama, a koje su joj uputili njegovi fanovi koji se nisu mogli pomiriti s time da je prekinuo s Lili.

Kada je javnost tako neopravdano napala Ari, Cole je skočio u njezinu odbranu te cijelom svijetu putem javnih objava i intervjua dao do znanja da je ona žena njegova života. Dakle, od slatkog dječaka je prošao put do imidža seksualnog predatora i zlostavljača, a da bi se na kraju ispostavilo da je cijelo vrijeme zapravo bio princ na bijelom konju.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare