Sport

Odbačeni Rus iz Formule 1 krenuo u napad na bivšu ekipu: Ovo je moja lična priča, dokumenti su predati!

Nikiza Mazepin otpušten je iz ekipe Haasa prije početka sezone Formule 1 zbog invazije njegove zemlje na Ukrajinu.

Haas je odustao od naslovnog sponzora Uralkalija, kompanije u kojoj njegov otac Dmitry ima udjela, a mladi vozač je prije svoje druge sezone dobio otkaz iako je bio spreman voziti pod neutralnom zastavom.

Nikita se teško mirio s time što je odbačen, govorio je da Formula 1 više nema pravih vrijednosti, da je nezasluženo postao bivši, a njegova borba nije gotova. Sada je tužio Haas zbog neisplaćenih plaća.

"Kod raskida ugovora Haas mi je imao dug za plaću za ovu godinu i još ga nisu platili. Mislim da bi poslodavac trebao barem nadoknaditi plaću do trenutka otkaza i vjerojatno isplatiti neku otpremninu", rekao je 23-godišnjak te je dodao:

"Samo govorim o tome da nisu ispunjene ugovorne obveze. Također morate razumjeti da smo imali dva neovisna ugovora.

A raspad ugovora s naslovnim sponzorom (Uralkalijem) nije izravno utjecao na moju budućnost u momčadi. To jest, donijeli su dvije odvojene odluke. Nisam vidio svoj novac, zato idemo na sud. Ovo je moja osobna priča. Dokumenti su već predani sudu.

Moja je karijera sada na pauzi, ali bavim se motosportom već 18 godina i ne namjeravam ga napustiti. Održavam formu i nadam se da ću se vratiti u Formulu 1.

Ako ne uspije, razmotrit ću druge opcije. Na primjer, zanimaju me utrke u pustinji. Dakar je moguć, kao i reli Put svile", rekao je ruski vozač.