Vijesti

Odbor za rješavanje stambenog pitanja RS neće rješavati stambeno pitanje ljudima. Mole Vučića da on to uradi

Vlada RS preko Odbora za rješavanje stambenog pitanja protjeranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH (FBiH) pokrenulo je anketu na koju se mogu javiti ljudi koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Cilj je, kako je saopćeno, utvrditi, kako je saopćeno, bar približan broj ‘protjeranih prodica’ koje nemaju rijeđeno stambeno pitanje.

“Odbor je pozvao porodice protjerane iz Hrvatske i FBiH koje su u statusu podstanara, žive u nedovršenim objektima ili u trošnim kućama da učestvuju u anketi do 15. decembra tako što će popuniti anketni upitnik elektronskim putem. Anketni upitnik nalazi se na sajtu Odbora www.prognani.rs”, saopćeno je iz Odbora.

Zanimljivo je, ovaj Odbor samo će prikupiti podatke, ali neće i rješavati problem.

“Nakon završene ankete, bit će urađena analiza prikupljenih podataka, odnosno koliko protjeranih porodica nema riješeno stambeno pitanje, za koji stambeni program se opredjeljuju. Analiza rezultata ankete biće objavljena na sajtu Odbora.

Nakon urađene analize, Odbor će poslati pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku Vlade Srbije Ani Brnabić sa apelom i molbom da država ispuni obećanje iz 2012. godine i trajno riješi stambeno pitanje svih protjeranih Srba iz Hrvatske i FBiH”.

Odbor za rješavanje stambenog pitanja neće rješavati problem stambeno pitanje porodica kojima je to potrebno, nego će moliti Vučića da to riješi.

Pismo će, kako se navodi, biti upućeno i narodnom poslaniku Miodragu Linti, koji se godinama aktivno bori za rješavanje stambenog i brojnih drugih problema prognanih lica.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare