Ekonomija

Odgovor na sankcije. Rusija dopušta uvoz robe bez deklaracije iz inozemstva

Rusija dopušta uvoz robe bez deklaracije iz inozemstva, kao reakcija na sankcije koje su zaustavile uvoz zapadnih proizvoda.

Premijer Mikhail Mishustin odobrio je “paralelni uvoz” kao dio četvrtog paketa podrške malim i srednjim poduzećima, prenosi BBC. Odgovor Zapada na ruski rat u Ukrajini potaknuo je porast inflacije.

Premijer je rekao da se do sada roba nije mogla prodavati u Rusiji bez odobrenja vlasnika marke.

Cilj puštanja trgovaca na malo da uvoze proizvode bez dopuštenja matičnih kompanija, objasnio je, jeste zasićenje tržišta kako bi ljudi imali brz pristup potrebnoj robi, jamčeći opskrbu uprkos “neprijateljskim postupcima stranih političara”.

Popis proizvoda trebalo je uskladiti s ministarstvom industrije i trgovine, rekao je Mishustin u televizijskom obraćanju. Ruska izvještaji okazuju da će se usredotočiti na potrošačke proizvode gdje su cijene porasle.

Godišnja inflacija ove je sedmice porasla na 15,66%, dok je vrijednost rublje pala. Šećer je posebno pogođen porastom cijena i nestašicama, a ruska antimonopolska služba priopćila je da istražuje pet najvećih proizvođača u zemlji.

Stotine svjetskih brendova također su se ili povukli s ruskog tržišta ili zaustavili prodaju otkako je invazija na Ukrajinu počela 24. februara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare