Magazin

Na festivalu u Slavonskom Brodu fantastičan nastup “Komune”, na sceni ugostili prvu gitaru svijeta 2020. i novog člana “Whitesnakea”

Mirko Šenkovski Geronimo i njegov bend “Komuna” imali su odličan nastup na festivalu “CMC 200” u Slavonskom Brodu.

Oni su oduševili publiku izvedbama autorskih pjesama “Kako sada da te volim”,”Valovi” i “Faraoni”. Posebnu pažnju su privukli gosti “Komune”, Igor Paspalj, prva gitara svijeta 2020. godine, i Dino Jelusić, novi član legendarnog “Whitesnakea”, koji je sa “Komunom” izveo i neprolazni rock klasik “Burn”. Ovim nastupom “Komuna” je najavila i izlazak novog albuma.

“Naš novi CD će se pojaviti početkom iduće godine. Pjesme su gotove i na njemu su radili vrhunski muzičari i producenti iz cijele regije: Dejan Orešković, Borjan Milošević, Laris Pašalić, Ante Akrap i Marin Meštrović, a mastere u studiju Metropolis u Londonu radio je svjetski poznati producent John Davis, koji je sarađivao i sa legendarnom grupom “Led Zeppelin”. Omot albuma djelo je jednog od najboljih dizajnera u regiji, Igora CC Kelčeca. Igor je oduševljen pjesmama i cijelom koncepcijom “Komune”, tako da je osmislio omot koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Jedva čekam da album ugleda svjetlo dana i da krenemo u njegovu promociju”, kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

PROČITAJTE  Glumica Sloboda Mićalović pozitivna iako je navodno primila i treću dozu vakcine


Povezani postovi: