Magazin

Odluka Akademije: Will Smith dobija 10 godina zabrane prisustva dodjeli Oscara

Willu Smithu je zabranjeno prisustvo na dodjeli Oscara na 10 godina, nakon što se popeo na pozornicu i udario Chrisa Rocka.

Istraga o njegovim postupcima pokrenuta je nakon prošlomjesečne ceremonije.

“Odbor je odlučio da u razdoblju od 10 godina od 8. aprila 2022. g. Smithu neće biti dopušteno prisustvovati bilo kakvim događajima ili programima Akademije, lično ili virtualno, uključujući, ali ne ograničavajući se na dodjelu Oskara”, izvještava CNN. Predsjednik Akademije David Rubin i izvršna direktorica Dawn Hudson rekli su u priopćenju u petak.

Odluka je navodno donesena tokom sastanka Vijeća guvernera održanog ranije tokom dana u Los Angelesu.

Prvotno je planirano da se sastanak održi 18. aprila, ali je pomaknut nakon što je glumac prošle sedmice dao ostavku na Akademiji.

Prije se vjerovalo da zvijezdina ostavka neće spriječiti glumca da bude nominiran za buduće nagrade.

Will je osvojio nagradu za najboljeg glumca za svoju glavnu ulogu u Kralju Richardu, popevši se na pozornicu kako bi to prihvatio nedugo nakon što je ošamario Chrisa.

Njegov ispad uslijedio je nakon što se Chris našalio na račun Willove supruge glumice Jade Pinkett Smith kazavši da jedva čeka da je vidi u GI Jane 2, aludirajući kako je Demi Moore slavno obrijala glavu za tu ulogu.

No, Jada, koja ima alopeciju i koja je obrijala kosu nakon što je počela opadati, izgledala je vidno uznemirena dok je zakolutala očima, a lice joj se spustilo.

Will je iznenada uletio na pozornicu i ošamario Chrisa prije nego što se vratio na svoje mjesto i povikao: “Drži ime moje žene dalje od svojih jebenih usta.”

Javno mnijenje bilo je podijeljeno oko onoga što se dogodilo.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare