Sport

Odluka o sudbini Premijer lige BiH: Tri kluba protiv nastavka

Danas je održana video konferencija IO NFSBiH, a od 17:30 zakazan je novi sastanak i to sa predstavnicima klubova Premijer lige. Naravno, kako to inače biva, sastanak neće ponuditi nikakvo konkretno rješenje, ali možda iznjedri promilčić novih saznanja.

NFSBiH naložio je ranije da se klubovi do 14. maja izjasne o načinu na koji namjeravaju ispoštovati preventivne mjere za Covid-19 i da li su uopće za nastavak prvenstva, a prema nekim saznanjima tri kluba su okvirno protiv nastavka, Mladost, Zvijezda 09 i Borac.

Zanimljivo bi međutim bilo vidjeti da li bi ovi klubovi bili za obustavljanje da se nalaze u boljoj ili u slučaju Banjalučana u goroj poziciji na tabeli…

Ono što je procurilo je da ukoliko se ne nastavi takmičenje u junu da će biti poništeno jer se ne uklapa u planove UEFA-e pa je kao najrealnija opcija za nastavak iz NSBiH predložen 6. juni.

Pored PLBiH, ako bi se igrala, očekuje se nastavak i u Kupu BiH, te omaldinskoj PLBiH.

Klubovi i igrači su još na čekanju, a navodno će se naredne sedmice znati konačna sudbina BHT PLBiH.

UEFA je dala rok Savezima da do 25. maja dostave plan za nastavak sezone, a naš će slijediti upute Kriznih štabova prije bilo kakve odluke.

Podsjetimo i da Bundesliga kreće ovog vikenda, a italijanska Serie A 14. juna, dok će Englezi i Španci početi najvjerovatnije sedmicu poslije. Ne treba podsjećati u kakvom su ove zemlje epodemiološkom kolapsu bile…Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare