Vijesti

Održana druga sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Ilidža

Općinski štab civilne zaštite Ilidža na čelu sa komandantom Nerminom Muzurom održao je sjednicu na kojoj se analizirao izvještaj Plana djelovanja Štaba civilne zaštite za period trajanja pandemije – COVID 19 o provođenju preventivnih mjera.

Kontinuirano je vršena dezinfekcija javnih površina na kojima je veći protok građana kao što su područja oko svih javnih objekata, Doma zdravlja Ilidža, Općine Ilidža, autobuskog i tramvajskog terminala, sportskih ploha, dječijih igrališta, otvoren je drive in punkt za testiranje, eksterni Info desk i dr.

Prema riječima komandanta Muzura provođenje preventivnih mjera u skladu sa Planom djelovanja pokazale su se efikasnim te su mjere i angažman u pružanju podrške građanima i suzbijaju širenja koronavirusa naišli na pozitivne reakcije. Trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je stabilna te je broj novozaraženih osoba u konstantnom padu.

Općinski štab civilne zaštite će nastaviti pratiti epidemiološku situaciju te u skladu sa stanjem na terenu, prilagođavati donošenje mjera.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare