Politika

Održana sjednica Predsjedništva BiH: Dodika nije bilo. Komšić i Džaferović donijeli jedan zaključak

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je danas održalo vanrednu sjednicu. Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Na sjednici je donesen zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo sigurnosti BiH da iskoristi sve mehanizme kako bi se osigurao adekvatan odgovor na trenutnu, ali i buduće situacije, vezano za prirodne katastrofe, uključujući požare.

Ministarstvu sigurnosti BiH je preporučeno da se konsultuje sa Evroatlantskim koordinacionim centrom za odgovor na katastrofe (Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre – EADRCC).

O preduzetim aktivnostima Ministarstvo sigurnosti BiH će izvještavati Predsjedništvo Bosne i Hercegovine svakih 7 dana.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poslao je pismo NATO štabu u Sarajevu, kao i komandatnu EUFOR-a u kojem je zatražio njihov angažman (helikoptere) za gašenje požara u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJTE  Izgleda da su se Dodik i Čović već dogovorili oko izmjena Izbornog zakona. Ako ovo ne dobiju, krenut će u bojkot

Kako je potvrđeno iz njegovog ureda, Komšić se na taj potez odlučio obzirom da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, te imajući u vidu da po Zakonu o odbrani sva trojica članova Predsjedništva BiH moraju dati saglasnost za angažman resursa OS BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare