Vijesti

Održana sjednica Predsjedništva BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici zatražilo od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da hitno dostavi Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, uzimajući u obzir da je raniji rok za dostavu Nacrta budžeta bio 31. maj 2020.godine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv upućen članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine za učestvovanje na obilježavanju desete godišnjice Brdo-Brioni Procesa, koja će biti održana na Brdu kod Kranja 29. juna 2020. godine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv za učestvovanje, putem videolinka, na 6. summitu predsjednika SEECP-a koji će biti održan 26. juna 2020. godine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo pokroviteljstvo za Božićne jaslice, koje će biti postavljene na Trgu sv. Petra u Vatikanu za 2020. godinu. Ovom odlukom, Bosna i Hercegovina će prvi put na ovaj način učestvovati u obilježavanju ovog katoličkog blagdana. Božićne jaslice će na Trgu sv. Petra biti izložene od 10.12.2020. do 06.01.2021. godine.

PROČITAJTE  Džaferović primio predsjednicu Fondacije Robert Kennedy

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za: Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Herceovine i Vlade Republike Srbije o pograničnom prometu, Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični promet, Aneksa Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o provođenju graničnih provjera na zajedničkim prijelazima, Sporazum o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat registracije nekretnina) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj,  Ugovor o zajmu (Projekat gradskih prometnica Sarajevo) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, Amandman broj 2 na Ugovor o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke zaključen dana 19.05. 2014. godine u Sarajevu, i 05.06. 2014. godine u Luxembourgu, naknadno izmijenjen Amandmanom broj 1./( “Ugovor o finansiranju”) Distribucija električne energije u BiH, (Fi 82.304- SERAPIS 2’010-0562) i Ugovor o grantu (Projekat vodosnabdijevanja Gradačac) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropski zajednički fond za Zapadni Balkan.

PROČITAJTE  Zbog saobraćajne nesreće usporen saobraćaj na dionici A-1 Briješće-Butila

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je k znanju Informaciju o radu i finansijskom poslovanju Agencije za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, te Finansijski plan za 2020. godinu.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo odluke o davanju odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Državnog komiteta za standardizaciju Republike Bjelorusije i Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, o saradnji u oblasti standardizacije i informacione podrške.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare