Region

Oglasila se hrvatska policija o neviđenom haosu: Stotine navijača u napadu na 16 policajaca. Bili smo nadjačani, morali smo pucati

Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u subotu večer u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz upotrebu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske pumpe, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačke PU.

“Napad je izvršen i raketama, a znate što znači otvoreni plamen na benzinskoj stanici, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj stanici”, rekao je zamjenik glavnog direktora policije za opću sigurnost Damir Barić, prenosi Hina.

Policija je izvijestila kako ništa nije davalo naslutit da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na autocesti i krenuli u napad na policajce.

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom.

Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda.

Ukupno je povrijeđeno 35 osoba.

Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hica, drugi osam hitaca. Treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo, rečeno je, da je tako došlo do povrede dvojice navijača.

Jedan ima teže povrede – propucavanje potkoljenice, a drugi je samo okrznut.

Za sada su privedena 43 navijača.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare