Vijesti

Oglasila se Naša stranka: Izvinjavamo se građanima zbog prevare naše bivše članice Enise Spahić

Povodom dešavanja na konstituirajućoj sjednici općine Novi Grad Sarajevo, na kojoj je Tajib Delalić izabran za predsjedavajućeg Općinskog vijeća, oglasila se i Naša stranka iz koje potcrtavaju da je većinu u vijeću formirala SDA, uz prevagu i podršku njihove bivše članice Enise Spahić.

“Građani i građanke Općine Novi Grad, izvinjavamo vam se zbog prevare Enise Spahić, izdaje našeg cjelokupnog bloka, i izdaje vašeg povjerenja i glasa koji ste dali za ideju koju slijedimo. Voljeli bismo da je situacija drugačija te da možemo stati u odbranu imena svakog našeg člana, bez obzira na to da li je ta osoba i dalje formalno u stranci, i govoriti o istupima, ali njihovim čistim namjerama. Nažalost situacija danas, nije takva”, navedeno je iz Naše stranke.

PROČITAJTE  MUP RS održao vježbu, sve je 'nenajavljeno' nadgledao EUFOR. Pogledajte fotke

Dalje se navodi da je osoba inicijala E. S. bila sekretar OO Novi Grad, članica Glavnog odbora, na zadnja dva ciklusa kotirala visoko na listi te na osnovu toga i ušla u Općinsko vijeće.

“Žao nam je što smo pružili priliku kadidatkinji na poziciji broj 2. i time joj osigurali mjesto u Općinskom Vijeću – istim tim postupkom uskraćeno je bilo kojem članu Naše stranke da aktivno sudjeluje u donošenju svih budućih odluka. U dopisu i izjavama koje je dotična dala mogli ste pročitati da će se nakon više od 10 godina rada u stranci i dalje zalagati za ideju i principe Naše stranke te ih slijediti u svom djelovanju. Današnjim postupkom (pristupu većini SDA) smatramo da je bitno građanima i građankama Sarajeva obznaniti da ovo nisu naši principi! Važno je napomenuti da kao stranka i kao Odbor nismo prepoznali ranije indicije o ovoj vrsti transfera te smo se nadali da će se interes građana uvijek staviti ispred sopstvenih interesa”, navodi se u saopćenju.

PROČITAJTE  Iz SDA opleli po Mandiću: Neka konačno počne raditi. Ulice zatrpane smećem i neispunjenja obećanja građanima

Iz Naše stranke napominju da su kao odbor bili meta različitih insinuacija u toku ali i nakon izbora, i da izražavaju sram i žaljenje za sve laži i optužbe njihove bivše članice kojima je pokušala opravdati svoj današnji postupak.Povezani postovi: