Vijesti

Oglasili se iz Elektroprivrede BiH: Redukcije u isporuci i snabdijevanju kupaca strujom su sve izvjesnije

U zvaničnom saopćenju Elektroprivrede BiH navodi se kako depoi Termoelektrane u Tuzli su bez zaliha uglja te da je dalja proizvodnja električne i toplotne energije ozbiljno je ugrožena zbog aktuelnih dešavanja u rudnicima Koncerna i upitne isporuke iz RU Kreka.

“Redukcije u isporuci i snabdijevanju kupaca su sve izvjesnije. Sinoć u 22 sata obustavljen je rad Bloka 4, a u pogon je kao zamjenski kapacitet uključen Blok 3 sa jednim kotlom. U pitanju su postrojenja u kojem se proizvodi toplotna energija za zagrijavanje oko 120 hiljada građana Tuzle i Lukavca. Blok 3 će u narednoj sedmici za koju je prognozirano zahlađenje, biti u pogonu sa oba kotla. Potrebne količine ugalja za njegov rad biće obezbjeđene iz rudnika Banovići i Stanari.

Naredne sedmice proizvodnja električne energije i tehnološke pare za industriju će se obavljati samo na Bloku 6 čiji rad je otežan i trenutno se zasniva na protočnom prijemu, što podrazumijeva da se sve isporučene količine uglja odmah transportuju u proizvodni process”, navodi se u novom saopćenju EPBiH.

Termoelektrana Tuzla obavijestila je korisnike toplotne energije i tehnološke pare o mogućoj redukciji u snabdijevanju uzrokovanoj obustavom isporuke uglja iz rudnika Koncerna.

“U Termoelektrani Kakanj su zbog otežanog rada postrojenja u Tuzli, u pogonu sva tri bloka i njihov dalji rad u punom kapacitetu upitan je sa tehnološkog i sigurnosnog aspekta”, navodi se u saopćenju Elektroprivrede BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare