Politika

Oglasili se iz SDA o vakcinaciji rodbine Bakira Izetbegovića. Tvrde da su svi dobili uredan poziv

Nakon što je objavljena vijest da su se u Zetri vakcinisali sestra i zet Bakira Izetbegovića – Sabina i Mirsad Berbegović, reagirao je Kantonalni odbor SDA.

Kažu da je to laž.

Oni tvrde da je bračni par Berbetović uredno dobio poziv za vakcinaciju na osnovu prijave i svog godišta

Optužili su Avaz i Fahrudina Radončića da vode kampanju protiv porodice Alije Izetbegovića.

“Nažalost u kampanju se uključio i ministar Haris Vranić, koji lično stoji na čelu organizacije skandaloznog vakcinisanja u KS. Nikakav populizam i njegove uvrede neće prikriti nerad ministra Vranića i haos koji je kreirao u procesu vakcinacije građana Sarajeva. Favorizovanje svojih prijatelja, iznošenje vakcina na stražnje izlaze povlaštenim i VIP osobama povezanim sa aktuelnom vlašću u Sarajevu, samo su dio problema nepravedne raspodjele vakcina u Kantonu Sarajevo.

U isto vrijeme, starije građane koji satima na kiši stoje u redu za vakcine i po tri puta vraćaju sa Zetre, među njima nažalost i onkološke pacijente.

Haris Vranić, koji stoji na čelu sramotnog vakcinisanja “preko štele”, bi zbog navedenog trebao da se izvini građanima Sarajeva i ode sa funkcije za koju je nedorastao. Osim po neradu i nesposobnosti, ostat će upamćen po izjavi da ministri u Vladi KS, među kojima je i on, trebaju biti prioritet za vakcinisanje. Samo u sistemu koji kreira Elmedin Konaković i njegov NIP, a koji je poznat kao Nipotizam, Vranić kao hirurg sa nula operacija godišnje na svom redovnom poslu dobije priliku da vodi cijeli zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo”, navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare